Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Klimaattafel 3

28 november 2021 @ 11:00 - 12:00

Klimaattafel

Het derde ‘klimaattafelgesprek’ wordt gehouden op de zondagochtend 28 november: een rondetafelgesprek van drie kwartier, meteen na de dienst (tot uiterlijk 12.00 uur). De vorige bijeenkomsten hebben vele ideeën en concrete voorstellen opgeleverd. Deze keer een gesprek in drie etappes:

–  Ten eerste:  het uitwisselen van praktische tips voor duurzaam thuis en ideeën en voorstellen voor de duurzaamheid van de kerk, zoals samengebracht op de website www.groenekerken.nl (advies: thuis even de ‘Groenekerkentest’ met 12 vragen invullen).

–  Ten tweede, een gesprek over het waarom van de zorg en verantwoordelijkheid voor de natuur en de schepping vanuit bijbels perspectief. Gesprek n.a.v. het interview met Trees van Montfoort: “Duurzaamheid moet van binnenuit komen.” In: Geandewei nr. 19 van 29 oktober (pagina 5). Zij zegt: “De inzet voor duurzaamheid moet van binnenuit komen, gevoed en geïnspireerd door ons geloof. De crisis vraagt om ingrijpende veranderingen in ons persoonlijk leven, in de samenleving, in de economie. Dat lukt pas als wij diep van binnen doordrongen zijn van de ernst van de situatie en de noodzaak tot verandering, bekering. Dat raakt ons geloof.”
Gespreksvragen naar aanleiding van het interview:

  1. Welke gedachte uit het artikel (en het boek ‘Groene Theologie’) raakt jou persoonlijk het meest?
  2.  Welk aspect(en) van de ‘Groene theologie’ kunnen wij als gemeente het beste uitdiepen?
  3. Met welke onderwerpen van de ‘Groene Kerk’ (www.groenekerken.nl) kunnen wij als gemeente het beste aan de slag gaan?

–  Ten derde, enige informatie over het project Arcadia-BOSK (van 7 mei tot 14 augustus 2022) en de deelname van een aantal (binnenstads-)kerken aan dit project, een evenement met meer dan duizend wandelende bomen. De bomen zullen vanaf het stationskwartier via verschillende kerkpleinen wandelen naar het Oldehoofsterkerkhof. Onderweg zullen de kerken – vooral op zondagmiddag – ‘Verhalen rondom bomen’ vertellen en hierdoor de groene theologie verbeelden.
Iedereen is hartelijk welkom!

Alex Riemersma,ouderling Vorming en Toerusting

Gegevens

Datum:
28 november 2021
Tijd:
11:00 - 12:00