Kinderdienst

Voor alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8 wordt er een kinderdienst verzorgd in de wekelijkse dienst van half 10. De kinderen volgen voor een deel van de eredienst hun eigen viering in een aparte ruimte. Er is een aparte viering voor de jongsten (groep 1 tm 4) en voor de oudsten (groep 5 tm 8). In de zomervakantie zorgt de commissie voor tekeningen en kleurpotloden, dan is er geen kinderdienst.

In deze vieringen proberen we aan te sluiten bij de lezingen van de desbetreffende zondag. Dit wordt van tevoren afgestemd met de dominee. Er worden veel mooie gesprekjes met de kinderen gevoerd en voor de nodige spelletjes, tekeningen en knutselwerkjes is ook ruimte ingebouwd. Dit is afhankelijk van het onderwerp.

Twee keer per jaar, rond Kerst en Pasen wordt er een project uitgewerkt. Deze zijn zichtbaar aanwezig in de kerk. Daarnaast organiseert de kinderdienstcommisssie de kinderkerstvesper op kerstavond. Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn onder andere de Schoenendoosactie van Edukans en het versieren van palmpaasstokken met Palmpasen.