Plasticvrij vasten

Plastic Vrij Vasten

Klik op het plaatje om het boekje te lezen

Kijk ook hier

De tijd van 40 dagen tussen Carnaval en Pasen is ook Vastentijd. Een periode van onthouding en bewustwording, loslaten van dagelijkse beslommeringen om tot de essentie van het (gelovige) leven te komen. Tijdens de zes zondagsdiensten vóór Pasen wordt steeds uit de profeet Jeremia gelezen: de oproep tot omkeer en inkeer, tot luisteren en bewust omgaan met jezelf, met de medemensen en de oproep zuinig om te gaan met Gods schepping, met de natuur om ons heen.

Veel mensen willen wel duurzamer leven. Maar hoe doe je dat? Wat kun je zelf doen? Heel praktisch: in deze  40 dagen nodigen we iedereen uit om minder verpakkingsmateriaal en wegwerpplastic te gebruiken en samen te ontdekken hoe dat bevalt.
Voor deze vastentijd is een boekje ‘Plastic Vrij Vasten’ gemaakt, dat op zondag 18 februari gepresenteerd wordt. Dit boekje bevat tips en ideeën om ons op weg te helpen en nieuwe dingen te laten ontdekken.

Enkele voorbeelden:

– neem je eigen broodzak mee naar de bakker:
– gebruik verpakkingsmaterialen nogmaals;
– bestel en haal je voedsel bij de streekboer (www.destreekboer.nl);
– geef cadeautjes “voor een tweede leven” uit eigen boekenkast of van de kringloop;
– bak zelf de lekkerste krombroodjes en broodhaantjes voor de stokken van Palmpasen.

In het boekje ‘Plastic Vrij Vasten’ staan ook aantal inspirerende activiteiten, zoals: een wandeling om plastic uit de natuur te verzamelen: “Plandelen” – plastic wandelen oftewel: “Rommel Rinne” – dinsdag 19 maart (13.30 uur start bij Swettehiem). Een overzicht van meer activiteiten: https://plasticvrijvasten.my.canva.site/

Namens de klimaattafelgroep,
Alex Riemersma,
ouderling vorming en toerusting