Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avondgebed

6 augustus @ 19:00 - 20:00

Avondgebed

Op elke derde zondagavond is er in het koor van de Grote, of Jacobijner Kerk in Leeuwarden weer het maandelijks Avondgebed . In deze vieringen wordt de weg van een getijdengebed  gevolgd. Een vorm die geïnspireerd is op de getijdengebeden zoals die door de eeuwen heen  in de kloosters hebben plaatsgevonden. De viering is een combinatie van de eeuwenoude kloostertraditie en de protestantse kerkmuzikale traditie. Met liederen uit het Liedboek, lezingen uit de Bijbel en orgelmuziek, houden we de lofzang gaande. Stilte in de vieringen biedt de ruimte om de gelezen en gezongen woorden te overwegen. Voor het zingen van een aantal liederen in wisselzang verleent de cantorij onder leiding van Rianne Meinardi medewerking aan deze Avondgebeden. Peter van der Zwaag bespeelt in het Avondgebed het koororgel. De viering duurt ongeveer 45 minuten.

Op deze zevende zondag na Pasen, zondag Exaudi, wordt psalm 27 gelezen en als antifoon wordt lied 640f gezongen. Voor de maanden april, mei en juni is gekozen voor lezingen uit Jesaja. Het thema is: Hoop op gerechtigheid.

We hopen u op of op één van de  derde zondagen te mogen begroeten. Ook kunt u als cantorij lid meedoen aan deze vieringen. De cantorij repeteert iedere vrijdag van 19.00 – 21.00 in de Waalse Kerk.

Commissie Avondgebed

 

 

Gegevens

Datum:
6 augustus
Tijd:
19:00 - 20:00

Locatie

Grote Kerk

Organisator

Algemene Kerkenraad