De Eetgroep,

Deze groep bestaat eigenlijk uit twee delen. Eén om te koken en één om te eten. Een vaste groep mensen kookt thuis een deel van de maaltijd. Een vrij uitgebreide andere groep, van jong tot oud (meerderheid) komt eens in de twee maanden naar de Grote Kerk. Vanaf 17.00 uur is men welkom en wordt gezellig met elkaar een kop koffie gedronken. Inmiddels is een groepje in de keuken bezig om de warme maaltijd op tijd warm te hebben, want om 17.30 uur gaan we aan tafel. We openen onze maaltijd altijd met een inhoudelijk christelijk moment. Dat kan bestaan uit een korte overweging, een gedicht en/of een gebed. Ook de afsluiting is gezamenlijk op deze manier. Dit houdt niet in dat we alleen maar gasten willen die ook bij ons naar de kerk gaan, zeker niet! We staan open voor iedereen die gezellig wil tafelen en communiceren.
We streven er naar om ca. 19.30 uur de maaltijd te beëindigen. Dan volgt het afdragen van een bijdrage van 5 euro per persoon; een klein bedrag voor een volwaardig drie gangen menu.
Wat ook mooi is aan deze activiteit is het feit dat we eigenlijk altijd iets overhouden van de opbrengst. Dit bedrag gaat dan naar het project in Irian Yaya van Trijntje Huistra. Dit bedrag wordt nog eens verhoogd door de verkopen van de familie Korte; kaarten en prachtige weggevertjes. Alles bij elkaar een win-win-situatie. Iedereen wordt er beter van. We doen het voor elkaar, we geven elkaar gezelligheid en ook mensen veraf hebben er baat bij dat we hier In Leeuwarden namens de wijkgemeente ‘De Jacobijner’ in de Grote kerk zo lekker kunnen eten.

Let op Geandewei en geef u op bij Wiep Apperloo.